Akademirytterne tilbydes nu undervisning over 3 dage i 2 ridehuse samtidig på Riders Cup, og det er første gang, at Akademiet kan invitere en fuld trup Seniorryttere til to undervisningsdage med Maria Gretzer og Björn Carlsson som en fast del af Akademiets tilbud til Danmarks mest ambitiøse ryttere.
Akademiets sætter nu også nye krav til samtlige rytterne, som er blevet bedt om at definere deres mål skriftligt både til inspiration for hinanden – som grundlag for Akademiets underviserne og som basis for den enkelte rytters udvikling.
Pether Markne var weekendens gæstetræner
Akademiets U25 gruppe – som ellers undervises af Akademirytter Emil Hallundbæk – blev lørdag undervist af Pether Mackne, da Emil p.t. er i Spanien for at ride konkurrencer.
Pether er en af Sverige mest eftertragtede trænere, og hans system og undervisning falder fint i tråd med Maria og Björns grundholdning til træning.
I Akademiet er vi stolte over at et så passioneret hestemenneske har sagt ja til at undervise vore ryttere.
Pether har en kæmpe trænererfaring, han har trænet de svenske hold, han har selv startet både dressur og spring på internationalt niveau og senest deltog han i Dressur ved OL i Sidney år 2000 for Sverige. I dag arbejder han med de norske landshold såvel som det schweiziske ungdomslandshold.
Og da Pether i dag er bosat på Broholm på Fyn er vejen til Riders Cup heldigvis ikke lang.
Pether fortæller selv, at det netop er grundridningen som en forbindelse mellem spring og dressur som interesserer ham, han fokuserer på at forstå den enkelte hest og få den til at fungere optimalt, så den kan være afslappet, gå i selvbalance og strække sin halse frem og ned. Kun når hesten er afslappet, kan rytteren finde det rette kontrollerede spændingsniveau, som er er nødvendigt for at opnå hestens bedste præstation på alle niveauer.
Pether fortæller videre: ”Dagens springkonkurrencer vindes på tid, og da springhestene bliver mere og mere sensible, er et vigtigere og vigtigere at hestene er afspændte og at grundridning er i orden.
Akademiet skaber nu Firkløverets Avlerklub
Mens undervisningen er i fuld gang på de to baner, blev der arrangeret workshops for akademiets gæster, ryttere og forældre. Lørdag formiddag var en gruppe springhesteavlere fra Jylland og Fyn inviteret og emnet for workshoppen var, hvordan man knytter avlere og ryttere sammen. Akademiet har igennem hele sin tid arbejdet konstruktivt på at etablere disse samarbejder, og avlere som Carsten Carstensen fra Røde Kro og Niels Pedersen fra Næstved kunne fortælle om deres positive erfaringer med at bruge Akademiets ryttere til at ride deres heste.
Akademiets nyeste tiltag er at udbygge samarbejdet mellem springavlere og Akademiets ryttere gennem Firkløverets Avlerklub, som skal kunne give avlerne og rytterne en fælles platform for et udviddet fremtidigt samarbejde, hvor mange relevante emner vil kunne bringes op.
Som medlem af Firkløverets Avlerklub vil Akademiet Avlere naturligvis få afgang til Akademiets mange facetterede arrangementer så vel som goder fra Akademiets sponsorer.
Akademiets mentale coach Kim Dietrichsen fra Sports Mind holdt workshop for Seniorer og forældre fredag morgen
Kim har en evne til at fortælle alle slags mennesker om, hvordan de selv kan arbejde på at komme i mental balance i pressede situationer.
Kim var denne gang på et kort visit i Akademiet på Riders Cup på vej til træning med hans danske svømmeatleter, men han glæder sig til at arbejde videre med Akademiets nye voksengruppen som alle var begejstrede for hans lette formidling og pædagogiske evner.
Besøg af 2 Teknisk Delegerede fra DRF: Vi er der for hjælpe alle til at få et godt stævne!”
Et af Akademiets fornemmeste mål er, at Akademiets ryttere skal være forbilleder for god opførsel og horsemanship på de danske stævne pladser, og det kan være en stor opgave, når det at færdes på en stævneplads indimellem kan være som at færdes i en ”krigszone,” når ambitioner for følelser løber løbsk. Derfor var Jette Bach og Dea Lysskov, der begge er tekniske delegerede i DRF inviteret til at fortælle rytterne i hvilke situationer rytterne kunne få hjælp af dem, da de er indehaver e af den største myndighed på stævnepladsen og de hjælper gerne hvis presset bliver for stort.
Både Jette og Dea opfordrede rytterne til generelt at bruge de tekniske delegerede til at løse konflikter på opvarmningen fremfor selv at tage en konflikt, da de er uddannet til det.
Tiden udvikler sig hurtigt og flere og flere stævner bliver optaget af medier, det skaber stor opmærksomhed på rytteres opførsel og man forventer at kravene til opførsel vil skærpes i fremtiden – og det er et punkt som de teknisk delegerede meget gerne vil hjælpe rytterne med.
Akademiets ryttere egnedes afslutningsvist om at de i fremtiden ville undlade at tale i telefon, når de sidder på deres heste på stævnepladsen, – det er pt. ikke et krav fra DRF, men det vil sende et signal til andre om Akademiets ryttere gerne vil være med til at minimere skader under stævner.
Fysisk træning med Stine Hedenskog
Søndag morgen startede allerede kl 6.30 med en halv times fysisk træning med Stine Hedensskog. Under lørdagens middag fortalte Stine om betydningen af af at spise rigtigt på det rette tidspunkt for at opnå de bedste resultater.
Søndag er lig med Gretzer Hour – denne gang var det fælles ”Gretzer - Markne Hour”.
Akademiet er vokset og denne gang var der mange nye ansigter både i de gamle grupper, og i den nye gruppe af Seniorer, som endnu ikke var vandt til det stærke fokus som både Pether Markne og Maria Gretzer lægger på grundridningen.
Begge understregede, hvor vigtigt det er, at alle er nøje og koncentrerede i deres daglige dressurarbejde hjemme. For at kunne opnå størst udbytte af undervisningen ønskede de at de rytternes heste afslappede, redet i balance allerede på clinicens første dag, ligesom de forventede at hestene kommer i god kondition.
Både Pether og Maria forklarede indgående, hvordan de altid selv er 100 % forberedte, når de selv kommer til træning og at detaljer er gennemarbejdet hjemmefra, på samme måde ønskede de i fremtiden at kunne se at Akademiets ryttere har arbejdet med grundridningen, inden de kommer til næste clinic.
Maria og Pether understregede afslutningsvist: ”Hvis grundridningen ikke er på plads, kan ingen rytter nå de mål, han sættes sig. Det handler her om rytternes indstilling til at arbejde med det grundlæggende arbejde. Det kan kun opnås ved hårdt og vedholdende arbejde, og man kan ikke købe sig til det.”
Tilstede var også Akademiets massør Margit, som hjalp rytterne med at få deres heste til at fungere når deres muskler var blevet for spændte til at løsne sig under ridning.