FIRKLØVERETS SPRINGAKADEMI

Firkløverets Springakademi er en frivillig forening med følgende CVR-nummer: 37293229 - Foreningens navn: Firkløverets Springakademi - Adresse: Danstrupvej 31, 3080 Tikøb - Lotte Vinzent Holm - Officiel Email: lotte@engerupgaard.dk

 

Se foreningen vedtægter her

 

Ideen

 

Firkløverets Springakademi skal støtte og udvikle den danske springsport med henblik på at danske ryttere kan opnå bedre resultater både individuelt og som hold.
Firkløveret tror, at der findes et stort og uudnyttet potentiale i dansk springsport, og de tror på, at det nytter at satse på målrettet undervisning af unge ryttere, for at springsporten i Danmark kan blive mere tydelig både nationalt og internationalt
 

Målet for Firkløverets Springakademi er:

 

  • at løfte Danmark som springnation op blandt de bedste
  • at se unge spændende og talentfulde ryttere med talentfulde heste udvikle deres heste fra unghesteklasser til Grand Prix niveau.

Hensigten er at kunne afholde et antal arrangementer om året, hvor springundervisning med kapaciteter af international kvalitet, er det centrale indhold. Firkløveret vil sætte et hold af unge mennesker fra 14 - 25 år indenfor Junior, Youngriders og U25 ryttere, som har evnerne og ambitionerne til at nå til tops indenfor springsport. Firkløvreret kan til en hver tid optage ryttere, som har vist særlig talent og resultater i springsporten, uden ansøgning.

(I artiklen fra Ridehesten (se i kolonnen th.) står der, at vi optager ryttere fra 17 til 25 år men det er en misforståelse. Det ovenfornævnte er gældende.)

 

Kurserne skal være gratis for alle de unge deltagere, og undervisningen skal være åben for alle, så også ryttere - der ikke er indbudt til at deltage med hest - kan få udbytte af springundervisningen. Firkløverets Springakademi vil evt. også kunne indbyde yngre seniorer til at deltage i kurserne.

 


 I december 2015 blev der indgået en aftale med DRF om Akademiets U25 ryttere, læs mer her.

 

 

Den hele ekvipage

 

Vi vil arbejde på at nå disse mål ved at skabe en ”hel ekvipage” dvs. ved at give kursisterne nogle redskaber, som de kan bruge i hverdagen, i træningen og på konkurrencebanerne gennem,

  • at arbejde med teambuilding og holdfølelse

  • at arbejde med personlige udvikling gennem coaching

  • at arbejde med horsemanship og viden om hestens psyke for at skabe de bedste forhold for hesten

  • at formidle viden om hvordan springheste trænes for at forebygge skader

  • formidle viden om konkurrencehestens fodring og optagelse af foderet

  • at formidle viden om en toprytters træning, spisning og adfærd

 LÆS artiklen i Ridehesten om FIRKLØVERETS SPRINGAKADEMI AUGUST 2015 KLIK HER

.

Vil du være med?

 

Mener du at Firkløverets Springakakdemi er noget for dig, er du velkommen til at sende en uopfordret ansøgning til mikala@casabagge.dk Vi ser seriøst på den og sender dig et svar.

 

 

Springakademiets hjemmeside, som har eksisteret siden august 2015, er sponseret af Stutteri Engerupgaard og David Holm